Érzékelők

KTY
Félvezető hőmérséklet-érzékelő
Még több
KTY
NTC
Padló hőmérséklet érzékelő
Még több
NTC
TERMIK
Bimetál érzékelő
Még több
TERMIK
PT1000
Napkollektor hőmérséklet érzékelő
Még több
PT1000
PT1000
Füstgáz hőmérséklet érzékelő
Még több
PT1000
EU-291P NTC
Még több
EU-291P NTC
TŰZÉRZÉKELŐ
Tűzérzékelő
Még több
TŰZÉRZÉKELŐ
EU-291P KTY
Vezetékes külső hőmérséklet érzékelő - EU-291P KTY
Még több
EU-291P KTY
HALLOTRON
Hall-érzékelő
Még több
HALLOTRON

A hőmérséklet mérése az elektronikus vezérlők egyik fő feladata. Ezért a hőmérséklet-érzékelő minden szabályozó alapeleme. Az érzékelő méri a telepítési vagy fűtőberendezés hőmérsékleti szintjét. A hőmérséklet-érzékelők által továbbított információt a vezérlő felhasználja az eszköz kezelésére, pl. leállítja a szivattyút. A teljes vezérlőrendszer hatékonysága és a készülék funkcióvezérlése a hőmérséklet-érzékelők hatékonyságától függ.

Hőmérséklet-érzékelők - működési elv

Minden hőmérséklet-érzékelő fel van szerelve egy olyan elemgel, amely reagál a hőváltozásokra. Általában a vezérlők rezisztív szenzorokat használnak (a fém elektromos ellenállásának megváltoztatása a hőmérséklet változásával). A hőmérséklet-érzékelők pontossága és mérési tartománya változhat. Minden szabályozónak megvan a saját hőmérséklet-érzékelője, ennek köszönhetően megfelelően működik.

Hőmérséklet-érzékelők a telepítés biztonsága érdekében

A különböző érzékelők különböző lehetőségeket kínálnak a fűtésrendszer javítására. A szabályozókba szerelt modern kazánhőmérséklet-érzékelők biztosítják a fűtési rendszer biztonságos működését. Például a központi fűtés hőmérséklet-érzékelőjének köszönhetően a kazán túlmelegedése vagy a szabályozó károsodása miatt nincs lehetőség forrásban lévő vízre a rendszerben, mert a beépítési paraméterek nem lépik túl a biztonságos értékeket. Az optimális beállítások megtakarítást és hosszabb élettartamot biztosítanak.

Beltéri hőmérséklet mérése

helyiségszabályozók és a hőmérséklet-érzékelők olyan eszközök, amelyek garantálják az ideális szobahőmérsékletet. Fő feladatuk a hő mérése a telepítés helyén. A hőmérséklet-érzékelőknek köszönhetően lehetővé válik a szabályozók intelligens működése a hőmérséklet-változások alapján. Az érzékelő méri a levegő hőmérsékletét, összehasonlítja azt a beállított hőmérséklettel és eltérés esetén új hőmérsékletet állít be a beérkezett adatok alapján. Néhány termosztát a levegő hőmérsékletének mérésén kívül padlóhőmérséklet-érzékelővel is rendelkezik. Az érzékelő méri a padló hőmérsékletét, és megakadályozza, hogy túl hideg vagy túl forró legyen, és kényelmetlenséget okozzon.

Időjárás-szabályozás

A szabályozó hőmérséklet-érzékelőjén és a padló hőmérséklet-érzékelőjén kívül javíthatja a fűtési rendszert egy külső hőmérséklet-érzékelő megvásárlásával. Ezt a kis eszközt a kazán hőmérsékletének szabályozására használják, figyelembe véve a külső hőmérsékletet. Amikor az ablakon kívüli hőmérséklet csökken, a külső hőmérséklet-érzékelő megemeli a kazán hőmérsékletét. Másrészt abban a helyzetben, amikor a külső hőmérséklet emelkedik, a hőmérséklet-érzékelő a kazánszabályozó vagy a berendezés hőszintjét a korábban beállított értékekre csökkenti.

Hőmérséklet-érzékelők - minőség és megbízhatóság

A TECH vezérlő eszközöket a saját lengyelországi gyárukban gyártott hőmérséklet-érzékelőkkel látják el. A legjobb minőségű anyagok használatának és a tapasztalt alkalmazottak munkájának köszönhetően a hőmérséklet-érzékelőket magas hatékonyság és hibamentes működés jellemzi. Érdemes megjegyezni, hogy minden hőmérséklet-érzékelőt, függetlenül attól, hogy a kazán hőmérséklet-érzékelője, padló-hőmérséklet-érzékelő vagy más, megfelelő képesítéssel rendelkező személynek kell-e felszerelnie. Csak ez biztosítja a helyes működést és következésképpen a megbízható eredményeket.