Érzékelők

A hőmérséklet mérése az elektronikus vezérlők egyik fő feladata. Ezért a hőmérséklet-érzékelő minden szabályozó alapeleme. Az érzékelő méri a telepítési vagy fűtőberendezés hőmérsékleti szintjét. A hőmérséklet-érzékelők által továbbított információt a vezérlő felhasználja az eszköz kezelésére, pl. leállítja a szivattyút. A teljes vezérlőrendszer hatékonysága és a készülék funkcióvezérlése a hőmérséklet-érzékelők hatékonyságától függ.

Hőmérséklet-érzékelők - működési elv

Minden hőmérséklet-érzékelő fel van szerelve egy olyan elemgel, amely reagál a hőváltozásokra. Általában a vezérlők rezisztív szenzorokat használnak (a fém elektromos ellenállásának megváltoztatása a hőmérséklet változásával). A hőmérséklet-érzékelők pontossága és mérési tartománya változhat. Minden szabályozónak megvan a saját hőmérséklet-érzékelője, ennek köszönhetően megfelelően működik.

Hőmérséklet-érzékelők a telepítés biztonsága érdekében

A különböző érzékelők különböző lehetőségeket kínálnak a fűtésrendszer javítására. A szabályozókba szerelt modern kazánhőmérséklet-érzékelők biztosítják a fűtési rendszer biztonságos működését. Például a központi fűtés hőmérséklet-érzékelőjének köszönhetően a kazán túlmelegedése vagy a szabályozó károsodása miatt nincs lehetőség forrásban lévő vízre a rendszerben, mert a beépítési paraméterek nem lépik túl a biztonságos értékeket. Az optimális beállítások megtakarítást és hosszabb élettartamot biztosítanak.

Beltéri hőmérséklet mérése

helyiségszabályozók és a hőmérséklet-érzékelők olyan eszközök, amelyek garantálják az ideális szobahőmérsékletet. Fő feladatuk a hő mérése a telepítés helyén. A hőmérséklet-érzékelőknek köszönhetően lehetővé válik a szabályozók intelligens működése a hőmérséklet-változások alapján. Az érzékelő méri a levegő hőmérsékletét, összehasonlítja azt a beállított hőmérséklettel és eltérés esetén új hőmérsékletet állít be a beérkezett adatok alapján. Néhány termosztát a levegő hőmérsékletének mérésén kívül padlóhőmérséklet-érzékelővel is rendelkezik. Az érzékelő méri a padló hőmérsékletét, és megakadályozza, hogy túl hideg vagy túl forró legyen, és kényelmetlenséget okozzon.

Időjárás-szabályozás

A szabályozó hőmérséklet-érzékelőjén és a padló hőmérséklet-érzékelőjén kívül javíthatja a fűtési rendszert egy külső hőmérséklet-érzékelő megvásárlásával. Ezt a kis eszközt a kazán hőmérsékletének szabályozására használják, figyelembe véve a külső hőmérsékletet. Amikor az ablakon kívüli hőmérséklet csökken, a külső hőmérséklet-érzékelő megemeli a kazán hőmérsékletét. Másrészt abban a helyzetben, amikor a külső hőmérséklet emelkedik, a hőmérséklet-érzékelő a kazánszabályozó vagy a berendezés hőszintjét a korábban beállított értékekre csökkenti.

Hőmérséklet-érzékelők - minőség és megbízhatóság

A TECH vezérlő eszközöket a saját lengyelországi gyárukban gyártott hőmérséklet-érzékelőkkel látják el. A legjobb minőségű anyagok használatának és a tapasztalt alkalmazottak munkájának köszönhetően a hőmérséklet-érzékelőket magas hatékonyság és hibamentes működés jellemzi. Érdemes megjegyezni, hogy minden hőmérséklet-érzékelőt, függetlenül attól, hogy a kazán hőmérséklet-érzékelője, padló-hőmérséklet-érzékelő vagy más, megfelelő képesítéssel rendelkező személynek kell-e felszerelnie. Csak ez biztosítja a helyes működést és következésképpen a megbízható eredményeket.