Padlófűtés vezérlők

A padlófűtési rendszerek nagyon hatékonyak és gazdaságosak az otthon fűtésére. Lehetővé teszi a nagyobb fűtési kényelmet valódi megtakarítás mellett. A megtakarításokról egy rendszerre van szükség, amely szabályozza a szobákba juttatott hő mennyiségét. Padlófűtés vezérlőrendszer a TECH Controllers-től. A szabályozók speciális, modern eszközök, amelyek támogatják a hőmérséklet szabályozását az egyes helyiségekben külön-külön. A padlófűtés szabályozók használata időt takarít meg, és biztosítja az egész ház termikus kényelmét.

Padlófűtés szabályozása - költségek

A padlófűtési rendszereket gyakran önállóan vagy kiegészítő módon használják a lakóépületek fűtésére. Annak köszönhetően, hogy a padlófűtési rendszerek az energia egy részét sugárzás útján továbbítják, a hőmérsékleti kényelem sokkal alacsonyabb hőmérsékleten érhető el, ami jelentős megtakarításokat tesz lehetővé. A padlófűtés üzemeltetése is olcsóbb és nagyobb hatékonyságú, mint a radiátoros fűtés.

A padlófűtés költségeinek csökkentése érdekében működésük irányításához padlófűtés vezérlőket kell felszerelni. Az egyes helyiségek hőmérsékletének külön-külön történő szabályozásának köszönhetően hozzájárulhat még nagyobb megtakarításokhoz, miközben a hőmérsékletet a mindennapi tevékenységekhez igazítja.

TECH Controllers Padlófűtési rendszerek

A TECH Controllers cég négy funkcionális, modern padlófűtés-szabályozó rendszert kínál ügyfeleinek, amelyek teljes mértékben alkalmazkodnak a komplex fűtési rendszerek működéséhez. Az 5., 6., 7. és 8. sorozatú padlófűtés-szabályozók az általuk elvégzett számos funkciónak köszönhetően jelentősen befolyásolják az optimális hőmérséklet-szabályozást. Az 5-ös sorozatú padlófűtési vezérlő esetén, a felhasználó helyiségszabályozók segítségével állíthatja be a hőmérsékleti értékeket  A többi sorozat fejlett menüvel rendelkezik, amelyen keresztül szabályozhatja a szobák hőmérsékletét. A padlófűtési rendszerek közül két sorozatot vezetékes telepítésre terveztek (5. és 7. sorozat), egyet pedig vezeték nélküli telepítésre (8. sorozat). A 7. és 8. sorozatú padlófűtési rendszerekben fejlett vezérlőpanelek állnak rendelkezésre, amelyeknek köszönhetően egyetlen eszközről vezérelheti és módosíthatja az összes slave padlófűtés-szabályozón beállított paramétereket. A 7-es és 8-as sorozatú padlófűtési rendszerek internetes modullal történő összekapcsolásának lehetősége lehetővé teszi a rendszer vezérlését és kezelését az eModul alkalmazással

Padlófűtés szabályozók - kényelmes mód a hő megtakarításra

A padlófűtési rendszerek lehetővé teszik az egyedi hőmérséklet-szabályozást minden helyiségben a mobil eszközökről is. Mi több, a TECH Controllers által gyártott padlófűtés-szabályozók lehetővé teszik a szivattyú és a fűtőberendezés csatlakoztatását további fűtési forráshoz. Ezek a padlófűtés szabályozók különböző fűtési rendszerekben működnek, és gyorsan felismerik az új alkatrészeket. A padlófűtési rendszerek mindegyike funkcionális és könnyen használható. Ennek köszönhetően kényelmesen szabályozható a fűtés, kényelmes hőmérséklet és jelentős megtakarítás érhető el.

Padlófűtés vezérlők - kérdések és válaszok

Milyen eszközöket tartalmaz a padlófűtés?

Az eladásra kerülő TECH Controllers rendszerek mindegyike alapvető elemekből áll (amelyek szükségesek a rendszer hatékony működéséhez) és további elemekből, amelyek növelik annak funkcionalitását.

A rendszer alapvető elemei a következők:

  •       a fő vezérlő, vagyis a termoelektornikus szelepmozgatók vezérlője (legfeljebb 8 fűtési zóna működtetésére tervezték),
  •       helyiségszabályozók vagy érzékelők (padlóvezérlőkkel való együttműködéshez)
  •       termoelektronikus szelepmozgatók telepítése az osztóra.

Az opcionális felszerelés a következőket tartalmazza: kezelőpanel, internetes modul és jelismétlő.

Távvezérelhető a padlófűtésem?

A többi fűtéstípushoz hasonlóan a padlófűtés online hatékonyan kezelhető a modern eModul alkalmazás segítségével. Lehetővé teszi a készülék hőmérsékletének és egyéb működési paramétereinek folyamatos vezérlését és szerkesztését a világ bármely pontjáról, és szükség esetén energiát használ. Elég egy ST-505 modul vagy WiFi RS modult vásárolni, és az alkalmazást mobil eszközre telepíteni.

Kombinálható a radiátor és a padlófűtés?

Igen. Ez egy nagyon általános megoldás. Az elmúlt években a padlófűtés munkáját, például a fürdőszobában vagy az előszobában, gyakran kombinálják a ház más helyiségeiben elhelyezett fűtőberendezésekkel. A radiátoros fűtés és a padlófűtés kombinálása lehetséges egy helyiségen belül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy magasabb hőmérsékleti kényelmet érjen el a szobában. Két különféle fűtési rendszer kombinálása házon belül új lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára. A rendszerek sokféleképpen konfigurálhatók, és ettől függően eltérő igényeik lesznek a rendszer bővítésével kapcsolatban.

Mi az optimális hőmérséklet a padlófűtéshez?

Ha egy adott ház szigetelése megfelelően szigetelt, elegendő a padló hőmérsékletét 22-24 °C-on tartani, de maximum 38 °C előremenő hőmérséklet javasolt, hogy minden helyiségben kényelmes hőmérsékletet tartsanak. Néhány kivételt figyelembe kell venni. Például egy kis fürdőszobában kevés hely maradhat a padlón a helyiség megfelelő hőmérsékletű fűtésére csak a padlófűtésnek köszönhetően. Ebben az esetben hasznos a törölközőtartó radiátorok bevezetése.

Önmagában a padlófűtés elég?

Az építkezők gyakran tűnődnek azon, hogy meddig melegíti fel a teret a padlófűtés, és hogy ez egy olyan megoldás, amely biztosítja a kényelmes hőmérsékletet a helyiségekben. A padlófűtés iránti növekvő érdeklődés azt mutatja, hogy ez megfelelő, különösen az alacsony energiafelhasználású épületekben. A padlófűtés és a radiátoros fűtés kombinálása ugyanolyan gyakori megoldás, de a tervnek megfelelően és a legmagasabb színvonalon kell végrehajtani az üzemeltetési költségek alacsony szinten tartása érdekében. Tehát nagyon gyakran találkozhat olyan helyzettel, amikor padlófűtést telepítenek egy lakóház földszintjén, radiátorokat pedig a tetőtérben.

Hogyan lehet csökkenteni a padlófűtés számláit?

A padlófűtési rendszer hatékonysága növelhető a keletkező hő gondos kezelésével. A TECH Controllers modern padlófűtési rendszerei akár 7 sorozatból állnak, amelyek olyan elemekből állnak, amelyek hatékonyan kommunikálnak egymással egy adott készleten belül, garantálva a megtermelt energia legjobb és gazdaságos felhasználását. Köztük vannak vezetékes és vezeték nélküli készülékek, amelyek a lakók igényeinek megfelelően működnek. Ez garantálja a termikus kényelmet és a megtakarítást. A felhasználó, aki padlórendszer vásárlása mellett dönt, új lehetőségeket fedezhet fel a fűtésmenedzsment terén, ideértve a telepítések interneten keresztüli vezérlését is.

Hova telepíthetem a padlófűtés vezérlőt?

Padlófűtés vezérlők mindenhova telepíthetőek ahol padlófűtés van. A fő vezérlőt (termoelektronikus szelepmozgató) leggyakrabban az osztóhoz vagy a kazánházba telepítik. A nagy méretek miatt az ajánlott megoldás egy speciális szekrény vagy polc felszerelése a készülék elhelyezésére, ahonnan kényelmesen kezelhető és hozzáférhető. A szelepmozgatókat viszont az osztóra szerelik fel. A helyiségben csak annyit kell tennie, hogy felszerel hőmérséklet érzékelőket vagy hőmérséklet mérő készüléket (érzékelőt vagy helyiségszabályozót)

Egészséges a padlófűtés az allergiások számára?

A padlófűtéssel kapcsolatban sok mítosz létezik. Az egyik ilyen: a padlófűtés káros az allergiás emberek számára. Ez hamis. Először is fontos a hőmérséklet megfelelő szinten tartása a háztartásban élők egészségének és általános jólétének biztosítása érdekében. A kiegyensúlyozott rendszer nem melegíti túl a padlót, és nem okoz kellemetlenséget. Jelenleg nincs olyan bizonyíték, amely egyértelműen megerősítené a padlófűtés egészségünkre gyakorolt negatív hatásait. Érdemes emlékezni a padlófűtés szabályozásának számos előnyére. Ez gyakorlatilag éjjel-nappal hőmérséklet-szabályozást jelent az egyes fűtési zónákban, és teljesen a háztartás igényeihez igazodik. A felhasználó választhat vezetékes vagy vezeték nélküli padlófűtés vezérlést.

Hagyományos padlófűtés vagy elektromos padlófűtés?

Minden felhasználónak joga van a preferenciáihoz. Nem lehet egyértelműen megmondani, melyik rendszer jobb. Mindegyik megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Elektromos fűtés esetén azonban sokkal magasabb üzemeltetési költségekkel kell számolnia. Ha nem használunk megújuló energiaforrásokat, például napelemeket, a rendszeresen növekvő villamosenergia-árak reálisan megnövelik a fűtéshez kapcsolódó költségeket. A vizes padlófűtési rendszernek is vannak hátrányai, de telepítését az alacsonyabb üzemeltetési költségek, valamint a különböző fűtőberendezésekkel, köztük a hőszivattyúval való egyszerű együttműködés lehetősége is támogatja. Még nagyobb megtakarítás érhető el a vízmelegítő rendszer modern szabályozókkal történő kezelésével.