Radiátoros fűtés vezérlők

A wifi radiátor termosztátba és a megfelelően megválasztott radiátor vezérlőbe történő befektetés évekig szól, amely biztosítja a fűtési rendszer hatékony működését, és lehetővé teszi, hogy érezze a hőmérsékleti kényelem különbségét, különösen hűvös estéken és reggeleken.

Intelligens termosztát - magas szintű fűtésszabályozás

A vezeték nélküli radiátor termosztátok könnyen felszerelhetők és működőképesek. Segítségükkel a felhasználó külön helyiségekben változtathatja a hőmérsékletet, rendeltetésétől, valamint napi tevékenységétől vagy a napszakától függően. Ily módon a radiátor szobatermosztát lehetővé teszi a magas hőérzet elérését a lakóépületekben és egyúttal a fűtési költségek alacsonyabb szinten tartását. Az intelligens radiátor működtetőket, az STT-868 és STT-869 modelleket klasszikus kialakítás jellemzi, amely jól illeszkedik a modern és a hagyományos belső kialakításba is. A nagyobb kényelem érdekében minden elektronikus radiátor működtetőt távolról vezérelnek, és speciálisan tervezett, esztétikus megjelenésű és változatos funkcionalitású vezeték nélküli radiátor vezérlők használják.

Vezeték nélküli rendszerek elektronikus termosztátok vezérléséhez

A WiFi 8S, ST-8S WiFi vezérlők fő radiátorvezérlők, amelyek lehetővé teszik a fűtési paraméterek vezérlését és megváltoztatását 8 különböző fűtési zónában egy épületben, ahol vezeték nélküli működtetők vannak felszerelve. A radiátorvezérlők használatával egyedi működési módok állíthatók be az épület minden zónájához. A megfelelően programozott vezérlő automatikusan megnyitja vagy bezárja a vezeték nélküli működtetőt a nap különböző időpontjaiban, a hét különböző napjain, és pontosan csökkenti vagy megnöveli a helyiség hőmérsékletét az Ön igényeinek megfelelően. A WiFi 8S mellett az TECH vezeték nélküli működtetői is működtethetők az ST-8S WiFi szobaszabályozóból. Ez a vezérlő 8 és 6 fűtési zónánként akár 6 termoelektromos működtető egyszerű és intuitív kezelését teszi lehetővé. Minden radiátor termosztát beprogramozható az ütemezett üzemmódban történő használatra: manuális, nappali / éjszakai, rendezvény, házon kívül vagy fagyvédelem. Az intelligens radiátorvezérlők hatékony eszközök a fűtési kényelem legmagasabb szinten tartására, az optimális hőmérséklet fenntartására a helyiségekben és jelentős előnyt élveznek a hagyományos épületfűtési rendszerekkel szemben.

Radiátoros fűtés vezérlők - kérdések és válaszok

Zökkenőmentesen fog működni a rendszer minden radiátor modellnél?

Igen. Cégünk radiátor rendszere megfelelően van kialakítva, hogy működjön mind az újabb, mind a sok évvel korábban helyiségekben beépített radiátorokkal. A hatékony működést olyan adapterek biztosítják, amelyeket minden STT-868 vagy STT-869 elektronikus fejjel szállítanak a felhasználóhoz. Az adapter gyorsan és kényelmesen felszerelhető a radiátorszelepre. 3 típusú adaptert adunk a készletekhez:

  •       M30 x1,5;
  •       RTD-N;
  •       RA-N.

Távvezérelhető a radiátoros rendszer?

Határozottan igen. Az eModul alkalmazás a fűtőkészülékek működésének szabályozására szolgál, ha távol vagyunk otthonról. Ez a modern megoldás lehetővé teszi a helyiségek hőmérsékletének gyors és hatékony szabályozását bárhonnan és bármikor, valamint kényelmesen szerkesztheti az aktuális igényektől és preferenciáktól függően. A vezérlés megkezdéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy kéznél legyen egy mobil eszköz - telefon, táblagép vagy laptop internet-hozzáféréssel. A radiátorvezérlő, például a WiFi 8S, mind vezérlő, mind internetes modulként szolgál.

Hova telepíthetek radiátoros fűtésszabályozókat?

A fűtésmenedzsment vezérlők technológiailag fejlett eszközök, ezért a legjobb, ha a telepítést egy kivitelező végzi. A radiátoros rendszer esetében azonban a telepítés olyan egyszerű, hogy bárki megteheti. A radiátor működtetőit (az STT-868 vagy az STT-869 közül lehet választani) egyszerűen fel kell szerelni a radiátor szelepre, majd regisztrálni kell a fő eszközbe: WiFi 8S, WiFi 8S mini vagy ST-16 S WiFi, amely ezután csatlakozik a otthoni WiFi hálózatra. A rendszer hatékony működéséhez elegendő hőmérséklet-érzékelőket telepíteni a zónába, amely folyamatosan figyeli, hogy a helyiség hőmérséklete megfelel-e a beállított hőmérsékletnek.

Mi a különbség a radiátor és a padlófűtés szabályozók között?

A TECH Controllers mindegyik fűtésszabályozó készlet megfelelően fel van készítve a jelzett fűtési rendszerben való működésre. A radiátoros rendszer alapvető elemkészlete: radiátorfej (a radiátorszelepre szerelve), hőmérséklet-érzékelő vagy helyiség-szabályozó (a hőmérsékleti szint mérésére) és működtető egység (master-vezérlő). Érdemes megjegyezni, hogy a radiátoros rendszer vezeték nélkül működik, és bármely épületben könnyen telepíthető költséges és problémás felújítás nélkül. Padlófűtés esetén a fő eszköz a termosztatikus szelepvezérlő, a másodlagos pedig a helyiségszabályozók vagy szenzorok és a szelepekre történő beépítésre tervezett termoelektromos működtetők (STT-230). A radiátor és a padlófűtés egyaránt hatékonyan kezelhető.

További információ a cikkben: Radiátor- és padlófűtés - a vezérlőrendszerek összehasonlítása

Milyen követelményeknek kell megfelelniük a radiátoroknak?

Számos különféle dokumentum szabályozza a fűtőberendezések forgalmazását. Az egyik legfontosabb az építési termékek forgalomba hozatalának harmonizált feltételeinek megállapításáról és a 89/106 / EGK tanácsi irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló, 2011. március 9-i 305/2011 / EU európai parlamenti és tanácsi rendelet.

A cikkben olvashat az egyéb jogi előírásokról:  Milyen követelményeknek kell megfelelniük a radiátoroknak

Hogyan készítsük elő a radiátoros fűtést a télre?

A fűtőberendezéseket jó előre fel kell készíteni a fűtési szezonban történő működésre. Ez az elv gyakorlatilag a teljes fűtési rendszerre érvényes. Először is, a fűtőtestek hosszú ideig tartó nem használata után érdemes nedves ruhával alaposan törölni őket, hogy megszabaduljon a felgyülemlett portól. Ha ezt nem teszi meg, a fűtés több napos bekapcsolása után égett por szaga lesz a levegőben. Más tevékenységeket is el kell végeznie, beleértve a radiátor légtelenítését, különösen, ha működés közben zajt, sípoló vizet vagy gurgulázó vizet hall. A radiátorokban felgyülemlett gázoktól való megszabadulásukkal hatékonyabban fognak működni, és a teljes felületet felmelegítik. Előfordul, hogy egy olyan helyzetben, amikor egyes, a rendszerben működő radiátorok hidegek, míg mások forrók, az optimális beállítások kiválasztásával szükséges szabályozni a radiátorokban a víz áramlását. A fűtőtestek működésre történő előkészítésekor ellenőrizni kell azt is, hogy a szivárgások és szivárgások szempontjából hogyan vannak csatlakoztatva a berendezéshez.

További információ a cikkben: Hogyan készítsük elő a radiátorokat és a központi fűtést a fűtési szezonra

Hogyan lehet csökkenteni a radiátor fűtési számláit?

Elsősorban radiátor termosztátok beépítésével. Ez messze a leghatékonyabb megoldás. A készülékek egyszerű felszerelése azonban nem elegendő. Még mindig meg kell tanulnod okosan irányítani őket. A hatékonyan működő radiátoros rendszerben az igényektől függően szabadon szerkeszthetjük a hőmérsékletet (csökkenthetjük vagy növelhetjük). Ha átmenetileg lecsökkenti a hőmérsékletet, például éjszakára vagy otthonról távol tartózkodik, jelentős összeget takaríthat meg az egész hónap folyamán. Ne feledje, hogy a radiátor körüli légkeringést ne akadályozza vastag függönyökkel vagy nehéz bútorokkal. Az ilyen tevékenységek azt jelentik, hogy a radiátoroknak intenzívebben kell dolgozniuk, hogy a helyiséget a beállított hőmérsékletre felmelegítsék, ami viszont magasabb számlákat jelent.

Kombinálható-e a radiátoros fűtés padlófűtéssel?

Határozottan igen. Sok házban és lakásban a radiátoros rendszer együttműködik a padlóval, teljes hőkomfortot biztosítva a háztartás számára. Gyakran megvalósított megoldás a padlófűtés telepítése a fürdőszobában vagy az előszobában, míg a radiátorok a ház más helyiségeiben vannak telepítve, vagy a részleg: a földszinten padlófűtés, az első emeleten pedig a radiátoros fűtés. Fontos, hogy mindkét rendszert hatékonyan lehet kezelni a 8. sorozatú padlórendszer szintjéről Az L-8e termosztatikus működtető vezérlő akár 22 működtető működtetését teszi lehetővé 8 érzékelő vagy helyiségszabályozó segítségével. A rendszerbe beépített egyedi kiegészítő elemek (érzékelők, szabályozók, hőelemek, vezeték nélküli működtetők) száma és típusa a rendszer összetettségétől és a kiszolgálandó helyiségek számától függ.

További információ a cikkben: Padló- és radiátorfűtés egy telepítésben - lehetséges-e ilyen együttműködés?