Vezetékes és vezeték nélküli helyiségszabályozók

ON/OFF süllyesztett szerelésű
Még több
ON/OFF süllyesztett szerelésű szobatermosztát
ON/OFF, hagyományos kommunikációval
Még több
ON/OFF, hagyományos kommunikációval
Szobatermosztát keret nélküli
Még több
Szobatermosztát keret nélküli
RS kommunikációval
Még több
RS kommunikációval
Gázkazán vezérlők
Még több
Gázkazán vezérlők

Vezetékes és vezeték nélküli szobatermosztátjaink első osztályú elektronikus készülékek, amelyeket beépítésre és gázkazánokra szánnak. Előnyük az egyedi igényeknek megfelelő helyiségfűtés-szabályozás lehetősége és a hatékonyan fűtött épület lehetősége

Kínálatunkban elérhető szobatermosztátok

Kínálatunk ON/OFF szobatermosztátokból vagy RS kommunikációs, Kazán vezérlő termosztátok Open Therm kommunikáció lehetőségével ellátva és a vezeték nélküli menedzsment képességek széles skálájával rendelkező szobatermosztátokból áll. A helyiségfűtés vezérlése távolról is működtethető az eModul alkalmazás segítségével. A vezetékes és vezeték nélküli szobatermosztátok egyaránt könnyen használhatók, ezért a paraméterek szerkesztése nem okoz problémát azoknak az embereknek, akik nem rendelkeznek speciális ismeretekkel a helyiségről

Fűtésszabályozás. Különböző programozási lehetőségek

A helyiségfűtés szabályozói olyan készülékek, amelyek lehetővé teszik egy adott hőmérséklet beállítását, amelyet a felhasználó elvár egy adott helyiségben. Egy egyszerű radiátor szobatermosztát lehetővé teszi a hőmérséklet programozását nappali / éjszakai vagy heti üzemmódban (ez lehetővé teszi, hogy meghatározza, mely órákban és a hét mely napjain van szükség magasabb hőmérsékletre, és mikor lehet ezt csökkenteni). A fejlettebb szobafűtés-szabályozók további vakációs, fagyvédelmi vagy rendezvény móddal rendelkeznek.

Hogyan működnek a helyiségfűtés hőmérséklet-szabályozói?

Hőmérséklet-érzékelő segítségével egy elektronikus vezeték nélküli vagy vezetékes szobatermosztát megszerzi a helyiség hőmérsékleti értékére vonatkozó információkat, és összehasonlítja azokat a felhasználó által beállítottakkal. Ha a hőmérséklet eléri a kívánt szintet, a hőmérséklet-szabályozó információt küld a fűtési-szivattyú leállításának vagy a kazán kikapcsolásának szükségességéről. A fejlettebb hőmérséklet-szabályozók HMV hőmérsékletét vagy a keverőszelepet is szabályozzák.

Digitális szobatermosztátok - esztétika és kiváló minőség

A szobatermosztátok olyan eszközök, amelyeket a modern tervezés és a pontos kivitelezés jellemez. A TECH CONTROLLERS szobatermosztátjai süllyesztett kivitelben vannak felszerelve, és a legtöbb modellhez kaphatók színes, érintésérzékeny kijelzővel, amely elektronikus képkeretként működhet (diavetítés képernyővédőként). Minden termosztát tartós és elegáns burkolattal rendelkezik, ennek köszönhetően garantáljuk, hogy a hőmérséklet-szabályozó hosszú évekig jó megjelenést fog biztosítani otthonánaki. A spórolás együtt járhat a termikus kényelemmel

A szobatermosztátok felszerelése remek módszer a fűtési számlák csökkentésére, amelyek továbbra is az egyik legmagasabbak a családi költségvetésben. Az éjszakai hőmérséklet és az otthonon kívüli tartózkodás ideje alatt történő hőmérséklet csökkentése lehetővé teszi a helyiségek fűtéséhez szükséges energi-fogyasztás csökkentését, és ezáltal a felesleges költségek csökkentését. Fontos, hogy a szobatermosztátokat előre be lehet programozni a hét minden napjára, ezáltal sok időt spórolhatunk meg.

Szobatermosztát - kérdések és válaszok

Hogyan lehet a hőmérsékletet távolról szabályozni

Az online hőmérséklet-szabályozás a modern, könnyen használható eModul alkalmazásnak köszönhetően lehetséges. Ez nagyon előnyös megoldás, mivel lehetővé teszi a hőmérsékleti értékek szerkesztését, valamint a fűtési rendszer működésének folyamatos ellenőrzését, miközben nincs otthon. Ez nagy kényelmet nyújt, ugyanakkor pénzt takarít meg a távollét alatt történő fűtésre. A hőmérséklet-szabályozás és a szerkesztés mellett a felhasználó különböző időperiódusok hőmérsékleti grafikonjait is megtekintheti: nap, hét és hónap.

Az igényektől függően az alkalmazás segítségével állandó hőmérsékletet tarthat a helyiségben, vagy meghatározhatja a működés ütemezését, amely szerint a telepítés működni fog. A felhasználó a működési paramétereinek szerkesztésével használhatja az ütemezések egyikét:

  • helyi - lehetővé teszi a működési paraméterek beállítását az egyik zónához (külön-külön)
  • globális - az összes zóna működési paramétereinek meghatározása (együttesen).

Az eModul alkalmazás lehetővé teszi akár 8 fűtési zóna távvezérlését akár 0,1 ° C pontossággal egy adott időszakban. Minden olyan fűtési zóna megnevezhető, amelybe a helyiségszabályozó van telepítve, ami megkönnyíti az üzemi paraméterek gyors módosítását.

További információ a cikkben: hogyan lehet a helyiség hőmérsékletét távolról szabályozni

Hogyan működnek az elektronikus hőmérséklet-szabályozók?

A helyiségszabályozó olyan eszköz, amelyet a helyiség nagyon pontos hőmérsékletmérésére használnak. Ez a művelet a beépített hőmérséklet-érzékelőnek köszönhetően lehetséges. A felhasználó által elvégzett beállításoktól függően a vezérlő információt küld a további fűtés vagy a fűtés kikapcsolásának szükségességéről. Ha a helyiség hőmérséklete:

  • túl magas - a vezérlő üzenetet küld a fűtőberendezésnek arról, hogy le kell állítani a helyiség fűtését.
  • túl alacsony - a vezérlő információt küld a fűtőberendezésnek arról, hogy a helyiség hőmérsékletét a beállított hőmérsékletre kell emelni.

Ennek köszönhetően a termikus kényelem mindig érvényesülni fog az épületben. Ha a szabályozó emellett padlóhőmérséklet-érzékelővel van felszerelve, a helyiség hőmérsékletét a padló hőmérséklete alapján lehet meghatározni.

Hogyan lehet spórolni a fűtésen

A szobák termikus kényelmének biztosítása a hideg évszakban nagy pénzügyi vállalkozás. Ezért olyan fontos a hő körültekintő kezelése és a veszteség csökkentésének módjai. Az egyik kétségtelenül a hőmérséklet szerkesztése a szoba rendeltetésétől és a napszaktól függően. Az ajánlások szerint a ház legmelegebb szobájának fürdőszobának kell lennie, valamivel alacsonyabb hőmérsékletet lehet tartani a konyhában vagy a nappaliban. Az is jó, ha a hálószobában sokkal alacsonyabb értéket állítunk be, mert a csökkentett hőmérséklet elősegíti az éjszakai pihenést. Hasonlóképpen érdemes módosítani a szobaszabályozók munkarendjét a saját tevékenységétől és a napi kötelezettségektől függően. Régóta ismert, hogy rövidebb vagy hosszabb távollét esetén a legjobb a hőmérséklet csökkentése, hogy ne fűtse az üres helyiségeket.

Radiátorfűtés esetén nagy megtakarítás érhető el a C-2n ablaknyitás-érzékelő beépítésének köszönhetően. Ez az ablakkeretre szerelt kicsi, diszkrét eszköz gyorsan észleli a szoba ablakának kinyitásából adódó hőmérséklet-különbségeket, és lehetővé teszi a radiátorok szelepeinek automatikus bezárását (a fűtésről való lemondás a költségek csökkentését jelenti). Csökkentheti a költségeket azáltal, hogy nagyobb változásokról dönt, például egy régi kazán cseréjéről, az épület hőmodernizálásáról vagy az ablakok és ajtók szigeteléséről.

További információ a cikkben:  A fűtés megtakarításának egyszerű módjai most

Milyen helyiség- vagy padlószabályozó?

Cégünk kínálatában különféle szobaszabályozók találhatók, beleértve azokat is, amelyek nemcsak a levegő hőmérsékletét, hanem a padló hőmérsékletét is mérik. Ez a művelet akkor lehetséges, ha padlóhőmérséklet-érzékelőt csatlakoztat a készülékhez. Például az ST-297v3 modell – ON/OFF hőmérséklet-szabályozó. Az érzékelő csatlakoztatása után lehetővé teszi a helyiség hőmérsékletének kezelését, figyelembe véve a padló hőmérsékletét. AZ ST-292 helyiségszabályozók szintén fel vannak szerelve ezzel a funkcióval. A felhasználó szerepe csak az alsó és a minimális értékek meghatározása. Ennek köszönhetően elkerülheti a padló túlmelegedését, például napsütéses napokon, vagy felhős napokon kihülését.

Hogyan csatlakoztassuk a helyiségszabályozót a hőforráshoz

Minden vezőrlőt csak megfelelő képesítéssel rendelkező személy telepíthet, és a használati utasításnak megfelelően. Például az ST-280 vezetékes eszközt 4 eres kábellel kell csatlakoztatni a kazánon található fő vezérlőhöz a készülék kézikönyvében található diagramnak megfelelően. Ebben az esetben a 4 eres kábelt a vezetékek színjelzésének megfelelöen a szabályozó csatlakozójához kell csatlakoztatni. A kábel csatlakozik a vezérlő tápegységéhez, és maga a vezérlő tápegysége szintén 4 eres kábellel csatlakozik a kazán vezérlőjéhez. Használhat vezeték nélküli megoldást is, a készülékhez kapott hálózati adapter segítségével.

Hová kell felszerelni a hőmérséklet-érzékelőt otthon?

Annak érdekében, hogy a vezérlő megbízható mérést hajtson végre, reprezentatív helyen kell elhelyezni, ott ahol nincs kitéve erős napfénynek vagy más hőforrásnak. Fontos, hogy egy ilyen szabályozó azon a helyen legyen, ahol a hőmérséklet a legstabilabb. A beltéri belső falak lesznek a legjobb választás. Nagyon fontos az is, hogy a szabályozót olyan helyre tegyék, ahol szabadon hozzáférhet a levegőhöz. A helyiségszabályozót nem ajánlott olyan helyekre telepíteni, ahol korlátozott a légáramlás: függönyök, függönyök vagy radiátorok mögött.

Milyen kábelt használjunk a helyiségszabályozóhoz?

A TECH Controllers szobaszabályozói egy teljes termékcsalád, eltérő telepítési móddal. Jelenleg az ajánlatunkban ON/OFF, süllyesztetten szerelt, ON/OFF szobatermosztátokat, keretes szobatermosztátokat és RS kommunikációval rendelkező szabályozókat tartalmaz. Milyen kábelre lesz szüksége az eszköz megfelelő működéséhez, elsősorban attól függ, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli eszközről van-e szó. Az egyes eszközökre vonatkozó utasítások részletes információkat tartalmaznak az egyes eszközök csatlakoztatásáról. Nem szabad azonban önállóan elvégeznie az ilyen műveleteket, és mind a kábelezés, mind a készülék későbbi telepítése szempontjából szakember segítségét kell igénybe vennie. Ebből a szempontból a vezeték nélküli eszközök előnyben vannak a vezetékes eszközökkel szemben, mivel telepítésükhöz nem szükséges a már lakott helyiségekben a falakat vésni, hanem csak elemeket kell vásárolni.