Vezetékes és vezeték nélküli helyiségszabályozók

Vezetékes és vezeték nélküli szobatermosztátjaink első osztályú elektronikus készülékek, amelyeket beépítésre és gázkazánokra szánnak. Előnyük az egyedi igényeknek megfelelő helyiségfűtés-szabályozás lehetősége és a hatékonyan fűtött épület lehetősége

Kínálatunkban elérhető szobatermosztátok

Kínálatunk ON/OFF szobatermosztátokból vagy RS kommunikációs, Kazán vezérlő termosztátok Open Therm kommunikáció lehetőségével ellátva és a vezeték nélküli menedzsment képességek széles skálájával rendelkező szobatermosztátokból áll. A helyiségfűtés vezérlése távolról is működtethető az eModul alkalmazás segítségével. A vezetékes és vezeték nélküli szobatermosztátok egyaránt könnyen használhatók, ezért a paraméterek szerkesztése nem okoz problémát azoknak az embereknek, akik nem rendelkeznek speciális ismeretekkel a helyiségről

Fűtésszabályozás. Különböző programozási lehetőségek

A helyiségfűtés szabályozói olyan készülékek, amelyek lehetővé teszik egy adott hőmérséklet beállítását, amelyet a felhasználó elvár egy adott helyiségben. Egy egyszerű radiátor szobatermosztát lehetővé teszi a hőmérséklet programozását nappali / éjszakai vagy heti üzemmódban (ez lehetővé teszi, hogy meghatározza, mely órákban és a hét mely napjain van szükség magasabb hőmérsékletre, és mikor lehet ezt csökkenteni). A fejlettebb szobafűtés-szabályozók további vakációs, fagyvédelmi vagy rendezvény móddal rendelkeznek.

Hogyan működnek a helyiségfűtés hőmérséklet-szabályozói?

Hőmérséklet-érzékelő segítségével egy elektronikus vezeték nélküli vagy vezetékes szobatermosztát megszerzi a helyiség hőmérsékleti értékére vonatkozó információkat, és összehasonlítja azokat a felhasználó által beállítottakkal. Ha a hőmérséklet eléri a kívánt szintet, a hőmérséklet-szabályozó információt küld a fűtési-szivattyú leállításának vagy a kazán kikapcsolásának szükségességéről. A fejlettebb hőmérséklet-szabályozók HMV hőmérsékletét vagy a keverőszelepet is szabályozzák.

Digitális szobatermosztátok - esztétika és kiváló minőség

A szobatermosztátok olyan eszközök, amelyeket a modern tervezés és a pontos kivitelezés jellemez. A TECH CONTROLLERS szobatermosztátjai süllyesztett kivitelben vannak felszerelve, és a legtöbb modellhez kaphatók színes, érintésérzékeny kijelzővel, amely elektronikus képkeretként működhet (diavetítés képernyővédőként). Minden termosztát tartós és elegáns burkolattal rendelkezik, ennek köszönhetően garantáljuk, hogy a hőmérséklet-szabályozó hosszú évekig jó megjelenést fog biztosítani otthonánaki. A spórolás együtt járhat a termikus kényelemmel

A szobatermosztátok felszerelése remek módszer a fűtési számlák csökkentésére, amelyek továbbra is az egyik legmagasabbak a családi költségvetésben. Az éjszakai hőmérséklet és az otthonon kívüli tartózkodás ideje alatt történő hőmérséklet csökkentése lehetővé teszi a helyiségek fűtéséhez szükséges energi-fogyasztás csökkentését, és ezáltal a felesleges költségek csökkentését. Fontos, hogy a szobatermosztátokat előre be lehet programozni a hét minden napjára, ezáltal sok időt spórolhatunk meg.

Szobatermosztát - kérdések és válaszok

Hogyan lehet a hőmérsékletet távolról szabályozni

Az online hőmérséklet-szabályozás a modern, könnyen használható eModul alkalmazásnak köszönhetően lehetséges. Ez nagyon előnyös megoldás, mivel lehetővé teszi a hőmérsékleti értékek szerkesztését, valamint a fűtési rendszer működésének folyamatos ellenőrzését, miközben nincs otthon. Ez nagy kényelmet nyújt, ugyanakkor pénzt takarít meg a távollét alatt történő fűtésre. A hőmérséklet-szabályozás és a szerkesztés mellett a felhasználó különböző időperiódusok hőmérsékleti grafikonjait is megtekintheti: nap, hét és hónap.

Az igényektől függően az alkalmazás segítségével állandó hőmérsékletet tarthat a helyiségben, vagy meghatározhatja a működés ütemezését, amely szerint a telepítés működni fog. A felhasználó a működési paramétereinek szerkesztésével használhatja az ütemezések egyikét:

  • helyi - lehetővé teszi a működési paraméterek beállítását az egyik zónához (külön-külön)
  • globális - az összes zóna működési paramétereinek meghatározása (együttesen).

Az eModul alkalmazás lehetővé teszi akár 8 fűtési zóna távvezérlését akár 0,1 ° C pontossággal egy adott időszakban. Minden olyan fűtési zóna megnevezhető, amelybe a helyiségszabályozó van telepítve, ami megkönnyíti az üzemi paraméterek gyors módosítását.

További információ a cikkben: hogyan lehet a helyiség hőmérsékletét távolról szabályozni

Hogyan működnek az elektronikus hőmérséklet-szabályozók?

A helyiségszabályozó olyan eszköz, amelyet a helyiség nagyon pontos hőmérsékletmérésére használnak. Ez a művelet a beépített hőmérséklet-érzékelőnek köszönhetően lehetséges. A felhasználó által elvégzett beállításoktól függően a vezérlő információt küld a további fűtés vagy a fűtés kikapcsolásának szükségességéről. Ha a helyiség hőmérséklete:

  • túl magas - a vezérlő üzenetet küld a fűtőberendezésnek arról, hogy le kell állítani a helyiség fűtését.
  • túl alacsony - a vezérlő információt küld a fűtőberendezésnek arról, hogy a helyiség hőmérsékletét a beállított hőmérsékletre kell emelni.

Ennek köszönhetően a termikus kényelem mindig érvényesülni fog az épületben. Ha a szabályozó emellett padlóhőmérséklet-érzékelővel van felszerelve, a helyiség hőmérsékletét a padló hőmérséklete alapján lehet meghatározni.

Hogyan lehet spórolni a fűtésen

A szobák termikus kényelmének biztosítása a hideg évszakban nagy pénzügyi vállalkozás. Ezért olyan fontos a hő körültekintő kezelése és a veszteség csökkentésének módjai. Az egyik kétségtelenül a hőmérséklet szerkesztése a szoba rendeltetésétől és a napszaktól függően. Az ajánlások szerint a ház legmelegebb szobájának fürdőszobának kell lennie, valamivel alacsonyabb hőmérsékletet lehet tartani a konyhában vagy a nappaliban. Az is jó, ha a hálószobában sokkal alacsonyabb értéket állítunk be, mert a csökkentett hőmérséklet elősegíti az éjszakai pihenést. Hasonlóképpen érdemes módosítani a szobaszabályozók munkarendjét a saját tevékenységétől és a napi kötelezettségektől függően. Régóta ismert, hogy rövidebb vagy hosszabb távollét esetén a legjobb a hőmérséklet csökkentése, hogy ne fűtse az üres helyiségeket.

Radiátorfűtés esetén nagy megtakarítás érhető el a C-2n ablaknyitás-érzékelő beépítésének köszönhetően. Ez az ablakkeretre szerelt kicsi, diszkrét eszköz gyorsan észleli a szoba ablakának kinyitásából adódó hőmérséklet-különbségeket, és lehetővé teszi a radiátorok szelepeinek automatikus bezárását (a fűtésről való lemondás a költségek csökkentését jelenti). Csökkentheti a költségeket azáltal, hogy nagyobb változásokról dönt, például egy régi kazán cseréjéről, az épület hőmodernizálásáról vagy az ablakok és ajtók szigeteléséről.

További információ a cikkben:  A fűtés megtakarításának egyszerű módjai most

Milyen helyiség- vagy padlószabályozó?

Cégünk kínálatában különféle szobaszabályozók találhatók, beleértve azokat is, amelyek nemcsak a levegő hőmérsékletét, hanem a padló hőmérsékletét is mérik. Ez a művelet akkor lehetséges, ha padlóhőmérséklet-érzékelőt csatlakoztat a készülékhez. Például az ST-297v3 modell – ON/OFF hőmérséklet-szabályozó. Az érzékelő csatlakoztatása után lehetővé teszi a helyiség hőmérsékletének kezelését, figyelembe véve a padló hőmérsékletét. AZ ST-292 helyiségszabályozók szintén fel vannak szerelve ezzel a funkcióval. A felhasználó szerepe csak az alsó és a minimális értékek meghatározása. Ennek köszönhetően elkerülheti a padló túlmelegedését, például napsütéses napokon, vagy felhős napokon kihülését.

Hogyan csatlakoztassuk a helyiségszabályozót a hőforráshoz

Minden vezőrlőt csak megfelelő képesítéssel rendelkező személy telepíthet, és a használati utasításnak megfelelően. Például az ST-280 vezetékes eszközt 4 eres kábellel kell csatlakoztatni a kazánon található fő vezérlőhöz a készülék kézikönyvében található diagramnak megfelelően. Ebben az esetben a 4 eres kábelt a vezetékek színjelzésének megfelelöen a szabályozó csatlakozójához kell csatlakoztatni. A kábel csatlakozik a vezérlő tápegységéhez, és maga a vezérlő tápegysége szintén 4 eres kábellel csatlakozik a kazán vezérlőjéhez. Használhat vezeték nélküli megoldást is, a készülékhez kapott hálózati adapter segítségével.

Hová kell felszerelni a hőmérséklet-érzékelőt otthon?

Annak érdekében, hogy a vezérlő megbízható mérést hajtson végre, reprezentatív helyen kell elhelyezni, ott ahol nincs kitéve erős napfénynek vagy más hőforrásnak. Fontos, hogy egy ilyen szabályozó azon a helyen legyen, ahol a hőmérséklet a legstabilabb. A beltéri belső falak lesznek a legjobb választás. Nagyon fontos az is, hogy a szabályozót olyan helyre tegyék, ahol szabadon hozzáférhet a levegőhöz. A helyiségszabályozót nem ajánlott olyan helyekre telepíteni, ahol korlátozott a légáramlás: függönyök, függönyök vagy radiátorok mögött.

Milyen kábelt használjunk a helyiségszabályozóhoz?

A TECH Controllers szobaszabályozói egy teljes termékcsalád, eltérő telepítési móddal. Jelenleg az ajánlatunkban ON/OFF, süllyesztetten szerelt, ON/OFF szobatermosztátokat, keretes szobatermosztátokat és RS kommunikációval rendelkező szabályozókat tartalmaz. Milyen kábelre lesz szüksége az eszköz megfelelő működéséhez, elsősorban attól függ, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli eszközről van-e szó. Az egyes eszközökre vonatkozó utasítások részletes információkat tartalmaznak az egyes eszközök csatlakoztatásáról. Nem szabad azonban önállóan elvégeznie az ilyen műveleteket, és mind a kábelezés, mind a készülék későbbi telepítése szempontjából szakember segítségét kell igénybe vennie. Ebből a szempontból a vezeték nélküli eszközök előnyben vannak a vezetékes eszközökkel szemben, mivel telepítésükhöz nem szükséges a már lakott helyiségekben a falakat vésni, hanem csak elemeket kell vásárolni.